Blue Monday
Advies Mood - Blue Monday - blog BrainBooster gemoedstoestand lekker in je vel

Blue Monday

Niet schrikken, maar vandaag is het weer zo ver: Blue Monday.
Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is het vandaag de meest deprimerende dag van het jaar. Op grond van zijn (naar eigen zeggen) wetenschappelijke formule, is de derde maandag van het jaar namelijk de dag waarop mensen zich het meest treurig en neerslachtig voelen. Dit komt doordat de feestdagen achter de rug zijn, veel van onze goede voornemens inmiddels zijn mislukt en de vakanties ook nog eens mijlenver weg lijken. De dagen zijn bovendien nog steeds erg kort en sowieso is maandag al niet onze favoriete dag.

Als we aannemen dat er inderdaad een grote kern van waarheid in Arnalls onderzoek zit, dan betekent dat gelukkig ook dat we na vandaag het ergste gehad hebben. Bovendien gaat BrainBooster je helpen om vandaag door de lastigste momenten te komen! Hieronder een paar handige tips die je juist vandaag helpen de moed erin te houden. Check ook onze andere handige algemene Good Mood! tips op onze website.


Maandag
Ja dat kunnen we helaas niet veranderen. Maar de maandag hoeft echt niet automatisch de slechtste dag van de week te zijn. Spreek juist vandaag met vrienden af, ga lekker sporten of plan nu al een relaxed avondje Netflix. Blue Monday mag je jezelf een beetje extra verwennen. En door je daar nu al op te verheugen is die dag zo weer voorbij joh!


Vakantie
Je vakantie nog ver weg? Boek dan juist vandaag een leuk stedentripje met je beste vriend of vriendin. Er zijn ook in Nederland namelijk zat steden waar je normaal nooit komt, maar die meer dan de moeite waard zijn. Via de bekende kortingssites kun je ze vaak al voor een heel laag bedrag bezoeken, zelfs in combinatie met een hotel bijvoorbeeld. Met je mini-vakantie in het vooruitzicht kom je deze dag prima door!


Lach!
Van lachen word je vrolijk. Dat is uiteraard niets nieuws. Maar wat als het tegen zit en er niets te lachen valt? Trek dan toch je mondhoeken omhoog. Want zelfs een geforceerde glimlach kan ervoor zorgen dat je je fijner voelt. Glimlachen, zelfs geforceerd, activeert het vrijkomen van neuropeptiden die vechten tegen stress en je helpen ontspannen. Wil je niet geforceerd maar uit volle borst lachen? Bedenk dan eens waar jij doorgaans van in een deuk ligt. Zoek eens naar grappige filmpjes op YouTube of kijk een aflevering van jouw favoriete comedyserie. Door te lachen maak je naast dopamine ook endorfine aan, wat samen bijdraagt aan je geluksgevoel.

Good MOOD!

Heb je vaker last van een dip? Probeer dan onze MoodBooster!

► Bekijk het product