Tips voor een positieve mindset
tips positief moodbooster advies brainbooster

Tips voor een positieve mindset

Tegenslagen horen bij het leven en we vallen er allemaal weleens aan ten prooi. Maar ze kunnen ons wel degelijk behoorlijk uit balans brengen. We zitten wat minder lekker in ons vel, zijn prikkelbaar of verdrietig. Deze gemoedstoestand heeft vaak ook een nadelige invloed op ons functioneren. Voor je het weet zit je in een negatieve spiraal en kan een dipje uitmonden in een burn-out. Het is dus belangrijk om je weer snel energieker en vrolijker te voelen zodat je tegenslagen makkelijker het hoofd kunt bieden.


Tip 1: Positief denken en positief praten
Als het tegenzit, zul je wellicht merken dat je vaker zult mopperen en klagen. Als je denkt dat dat oplucht, heb je het mis. Klagen duwt je juist verder in de neerwaartse spiraal. Dus stop ermee! Zo simpel is het. Uit je op een positieve manier, ook als het tegenzit. Weersta ook de verleidingen van roddelen en spreek uitsluitend positief over mensen. Wanneer je je positief uitspreekt, zul je merken dat je brein zich aanpast en je je ook beter gaat voelen.


Tip 2: Maak plezier
Lol hebben is o zo belangrijk. Het ontspant, je haalt er positieve energie uit. En laat dat nou juist zo belangrijk zijn op het moment dat je niet lekker in je vel zit. Misschien ben je geneigd om je terug te trekken als je in een dip zit en thuis te blijven mokken. Stap hier bewust uit en zoek naar jouw bron van plezier. Dat kan van alles zijn; wandelen in het bos, een lekker warm en ontspannend bad nemen, een goed boek of tijdschrift te lezen, uit gaan of een brain puzzle te maken. Het leidt je af van stress en zorgen en dat geeft je hersens een break van de negatieve gevoelens. Je stapt als het ware even uit die negatieve maalstroom van gedachten en zorgen. Door je hersens af te leiden en vervolgens weer een korte taak te geven, ontstaat er ruimte voor good mood!


Tip 3: Omring jezelf met positieve mensen
Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet. Het klinkt afgezaagd maar het is echt waar. De mensen die je toelaat in je leven, waar je mee omgaat, hebben een grote invloed op jou. Op wat je denkt en ook op hoe je je gedraagt. Dus heb je veel pessimisten en klagers in je omgeving, dan je zal dit doorwerken in jouw gemoedstoestand. De kunst is om juist die mensen op te zoeken die positief in het leven staan wanneer je niet goed in je vel zit. Je zult merken dat dit aanstekelijk werkt.


Tip 4: Begin de dag goed
Leer jezelf een dagelijks ritueel aan waardoor je direct met positieve energie je dag begint. Stel bijvoorbeeld een opzwepend en vrolijk nummer in op je telefoon of wekkerradio. Maak een gezond ontbijt voor jezelf klaar. Doe je favoriete parfum op, knuffel je huisdier, huisgenoot of kinderen. Het maakt niet uit wat het is, zolang jij er ’s ochtends maar een goed gevoel bij krijgt zodat je positief met goede moed de dag start. Dat gevoel straalt vervolgens door op de rest van je dag!


Tip 5: Breng je lijf in beweging
Bewegen is goed voor een goede conditie en een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest. Denk maar aan het bekende gezegde ‘mens sana in corpore sano’, ofwel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Kom dus in beweging. Je hoeft echt geen uren te zwoegen in de sportschool. Een half uur wandelen, zwemmen of fietsen is genoeg om het calcium in je bloed te verhogen, en dat stimuleert je dopamineproductie en opname van dopamine in je hersenen. Laat dat nou net één van de oppeppers zijn die je nodig hebt voor een positieve gemoedstoestand.


Tip 6: Lach!
Van lachen word je vrolijk. Dat is uiteraard niets nieuws. Maar wat als het tegen zit en er niets te lachen valt? Trek dan toch je mondhoeken omhoog. Want zelfs een geforceerde glimlach kan ervoor zorgen dat je je fijner voelt. Glimlachen, zelfs geforceerd, activeert het vrijkomen van neuropeptiden die vechten tegen stress en je helpen ontspannen. Wil je niet geforceerd maar uit volle borst lachen? Bedenk dan eens waar jij doorgaans van in een deuk ligt. Zoek eens naar grappige filmpjes op YouTube of kijk een aflevering van jouw favoriete comedyserie. Door te lachen maak je naast dopamine ook endorfine aan, wat samen bijdraagt aan je geluksgevoel.


Een aantal voorbeelden van positieve bezigheden:

  • Hardlopen of sporten
  • Muziek luisteren
  • Een goed boek lezen
  • Met vrienden of vriendinnen afspreken


Een aantal voorbeelden van negatieve bezigheden:

  • Zoveel alcohol drinken dat je de volgende dag met een enorme kater je bed uit komt
  • Te weinig slapen, waardoor je moe en chagrijnig wordt
  • De hele dag in bed liggen en series kijken en je dus niet productief voelen
  • Eindeloos internetten (dus eigenlijk helemaal niks doen, maar gewoon tijd doden en nutteloze dingen bekijken)

Good MOOD!

Mentaal goed presteren is lastig wanneer je niet lekker in je vel zit. Om je in staat te stellen sneller van je dip af te komen, zijn er in de natuur bepaalde stoffen aanwezig die je kunnen helpen. Belangrijk hierbij is dat de unieke balans in je lichaam tussen dopamine en seretonine niet uit het oog mag worden verloren. Gebruik MoodBooster een paar dagen en je bent snel weer jezelf!
Excuses voor het ongemak.
Door onze succesvolle acties zijn alle producten helaas tijdelijk uitverkocht.
Actie: 3 halen, 1 betalen
Code: Qmusic
Je korting wordt automatisch berekend wanneer je drie producten naar keuze in je mandje hebt.