Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de producten van BrainBooster.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op onze klantenservice.

BrainBooster algemeen

1Zijn BrainBooster ingrediënten natuurlijk?
Voor de basis van onze formules kijken wij altijd naar wetenschappelijk bewezen effectieve ingrediënten uit de natuur. Bekende planten, zaden en kruiden zoals valeriaan, ginseng of passiflora bijvoorbeeld, worden al eeuwenlang en direct uit de natuur gebruikt. Deze plantaardige ingrediënten worden altijd in extractvorm geleverd door onze speciaal geselecteerde leveranciers. Dat heeft als grote voordeel dat bijvoorbeeld de de flavonoïden uit Passiflora en ginsenosiden uit Panax Ginseng kunnen worden geconcentreerd en ook de houdbaarheid langer is.

Wij gebruiken altijd hoogwaardige extracten in hoge dosering. Zo weten we zeker dat ze optimaal zullen bijdragen aan ons en jouw gewenste effect.

Voor vitaminen is het belangrijk te weten dat deze vrijwel altijd geproduceerd worden. De volledig natuurlijke versies zijn namelijk onbetaalbaar. Daarom is het net als bij het gebruik van mineralen en aminozuren, van groot belang altijd te kijken naar de biologische beschikbaarheid van een stof. Simpelweg moet je lichaam een stof herkennen als lichaamseigen om een ingrediënt ook daadwerkelijk te kunnen opnemen. Daarom gebruiken wij de wat duurdere organische verbindingen (die ook wel natuur-identiek genoemd worden) voor optimaal effect. Dit in tegenstelling tot simpele goedkope voedingssupplementen, die vaak de goedkoopste versies gebruiken, waar jouw lichaam vervolgens niets aan heeft. Met BrainBooster kies je juist voor effectieve natuurlijke formules.
2Is er interactie tussen BrainBooster en (mijn) medicijnen?
Wij adviseren altijd wanneer je aan een ziekte lijdt en medicijnen gebruikt eerst contact op te nemen met je (huis)arts of apotheker, voordat je BrainBooster producten wil gebruiken. In de meeste gevallen zal er geen interactie plaatsvinden en is gebruik helemaal veilig.

Mogelijke interactie
MoodBooster -antidepressiva : niet gecombineerd gebruiken
ZenBooster - bloedverdunners: niet gecombineerd gebruiken
3Waar worden de BrainBooster producten geproduceerd?
BrainBooster en haar moederbedrijf BioClin zijn gevestigd in Delft. Onze producten worden allemaal in Nederland en België geproduceerd op gecertificeerde productlocaties die wij tevens ook zelf auditen. Zo zorgen wij voor grote betrouwbaarheid en veiligheid. Onze ZoomBooster wordt daarnaast nog eens extra gecontroleerd in een WADA gecertificeerd anti-doping laboratorium in Cambridge, omdat ook topsporters onze producten gebruiken. Zo ben je altijd zeker van de hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid.
4Zijn BrainBooster producten verslavend?
Nee. Van de ingrediënten die wij gebruiken is uit de wetenschap geen verslavende werking bekend. Dit is ook een zeer belangrijke reden dat wij met deze ingrediënten werken.
5Hoe lang achter elkaar mag ik BrainBooster producten gebruiken?
ZoomBooster en Zenbooster Je kunt deze producten gewoon blijven gebruiken als je daar behoefte aan hebt. Wij adviseren Zoom- en ZenBooster een aantal dagen achter elkaar te nemen in drukke perioden, waarin je echt even die BOOST nodig hebt.

MoodBooster MoodBooster is echt een kuurtje en dien je minimaal 4 dagen tot maximaal twee weken te nemen om weer goed in je vel te zitten.
6Wat zijn nootropics?
Nootropics zijn supplementen die op zijn minst één aspect van je mentale gesteldheid verbeteren. Voorbeelden van de aspecten die door een nootropic verbeterd kunnen worden zijn concentratie, cognitie, gemoedstoestand, geheugen en stress-levels. Nootropics kun je gebruiken zonder negatieve side-effects te ondervinden.

Veel van de BrainBooster ingrediënten zijn bekende nootropics.
7Mag ik meer nemen dan de aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking staat?
De aanbevolen hoeveelheden op onze verpakkingen komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Ons science team onderzoekt voor alle ingrediënten de meest effectieve hoeveelheden en combinaties. Daarbij wordt natuurlijk goed gekeken naar de maximaal aanvaardbare dosering van ingrediënten, die uit wetenschappelijk onderzoek naar voren komen. Vanzelfsprekend gaan wij daar nooit overheen en houden altijd een veilige marge aan. De maximale dosering die we op onze verpakking aangeven zit dus onder die veilige marge.

Wanneer je daarom besluit toch meer te nemen is dat niet wenselijk. Voor afzonderlijke ingrediënten zal dit nog steeds veilig zijn, maar het gecombineerde synergy-effect met andere ingrediënten kan daardoor wel te groot worden. Wij raden dit dan ook af.

Maximale hoeveelheden:
• Maximaal twee ZoomBoosters per dag met een tussenpose van drie uur.
• Maximaal twee ZenBoosters per dag dag. Deze zou je bij grote onrust of stress tegelijk kunnen nemen. Neem een ZenBooster minimaal drie uur na een ZoomBooster, omdat de effecten elkaar anders kunnen opheffen. Dit is absoluut niet schadelijk, maar ook niet effectief.
• Voor MoodBooster geldt maximaal één ochtendcapsule en één avondcapsule per dag gedurende minimaal 4 dagen en maximaal 16 dagen achter elkaar.
8Kan ik BrainBooster producten combineren?
Vaak krijgen wij de vraag of onze producten ook gecombineerd kunnen worden gebruikt. Het antwoord is gelukkig heel simpel: ja! In sommige gevallen werken combinaties zelfs extra goed. Hieronder leggen we uit waarom en wat de voordelen zijn.

Onze formuleringen zijn alle drie afzonderlijk door ons science team ontwikkeld om direct en specifiek bij te dragen aan één van de drie belangrijke mental states: Zoom, Zen of Mood.

Alleen als ze alle drie bijdragen, lever jij je beste prestaties. Dat betekent dus dat we met opzet geen alles-in-één capsule hebben ontwikkeld, die zogenaamd bijdraagt aan alles wat je hersenen nodig hebben om beter te kunnen presteren. Dat kan namelijk gewoon niet. Ten eerste passen onze actieve ingrediënten nooit in één capsule en ten tweede heeft iedereen een verschillende specifieke behoefte. Waarom zou je namelijk ingrediënten gebruiken voor concentratie, wanneer je juist behoefte hebt aan ontspanning? Een BrainBooster Phyto Synergy Formula richt zich dus altijd op één mental state.

ZoomBooster + ZenBooster
Maar je kunt op een dag natuurlijk wel twee verschillende behoeftes hebben. Wellicht heb je in een bepaalde periode wat extra hulp nodig om goed te kunnen concentreren, terwijl je juist in die peridoes ook wat gestresster bent dan normaal. Het is dan juist perfect om `s middags een ZoomBooster te nemen en in de avond een ZenBooster. Zorg dan dat er minimaal drie uur tussen je ZoomBooster en ZenBooster zit, zodat de ingrediënten elkaar niet tegen werken.

MoodBooster
MoodBooster gaat altijd goed samen met ZoomBooster of ZenBooster. Zeker de avondcapsule van een MoodBooster kuurtje werkt in synergie met ZenBooster. De 5-HTP uit MoodBooster is een voorloper van serotonine, dat ook weer wordt omgezet in melatonine. In combinatie met onder andere de valeriaan in ZenBooster zorgt dat voor een goede nachtrust.

Magnesium
Bij magnesium is het van belang dat je maximaal 2/3 binnen krijgt via supplementen. Dat is de reden dat je zowel in ZenBooster als MoodBooster 1/3 van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vindt en dus gecombineerd gebruik extra goed werkt. Fanatieke sporters hebben bovendien een verhoogde magnesiumbehoefte en ook bij inspanning en stress is de behoefte hoger.
9Hoe snel werkt BrainBooster en hoelang houdt het effect aan?
Over het algemeen zul je de positieve effecten van ZenBooster en ZoomBooster ongeveer 30 minuten na inname merken. Het effect van de bewezen ingrediënten houdt ongeveer 2 tot 3 uur aan, wat per persoon iets kan verschillen.

Voor MoodBooster geldt dat je na een aantal dagen positief effect zal merken. Een kuurtje duurt minimaal 4 dagen tot maximaal twee weken.
10Zijn de ingredienten veilig op de korte en lange termijn?
De ingrediënten uit BrainBooster zijn volkomen veilig en natuur-identiek. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft alle ingrediënten als veilig bestempeld en vrij gegeven. Sommige vind je al in je voeding, maar vaak in te lage concentraties om hier merkbaar effect van te ondervinden. BrainBooster formules bevatten juist hoge concentraties voor optimaal effect.

Bovendien werkt BrainBooster mee aan het NZVT. Het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport controleert batchgewijs in een daarvoor bevoegd en gecertificeerd laboratorium. In de NZVT database kunnen topsporters de geteste batches van BrainBooster teug vinden.

ZoomBooster

1Kan ik ZoomBooster en koffie combineren?
Het combineren van koffie en ZoomBooster is helemaal veilig. Of het effect van ZoomBooster echter groter of kleiner wordt verschilt enigszins per persoon. In ZoomBooster zit een geringe hoeveelheid cafeïne (20 mg) die van nature in ons ingrediënt guarana aanwezig is. Dit is ongeveer een kwart van de hoeveelheid die je normaal vind in een kopje espresso bijvoorbeeld. De manier waarop je lichaam de cafeïne uit guarana opneemt is echter anders dan de cafeïne uit koffiebonen. Hierdoor is ook het effect anders. Zeker omdat er van nature ook theofylline, theobromine en tannine te vinden is in quarana, die allemaal bekend staan om hun positieve energie-verhogende eigenschappen. Wij kiezen er hierom voor om geen extra cafeïne toe te voegen aan ZoomBooster. Iets wat andere producten vaak wel doen. Echter kan dit juist leiden tot een onrustig en wat opgejaagd gevoel, wat je concentratie vaak niet ten goede komt. Maar op dagen dat je juist wat extra cafeïne nodig hebt en je activiteiten wat meer fysiek dan mentaal zijn bijvoorbeeld is een combinatie met koffie prima.
2Hoeveel calorieën bevat ZoomBooster?
Een ZoomBooster bevat 71 kCal.

ZenBooster

1Kan ik ZenBooster overdag nemen?
ZenBooster kun je op ieder moment van de dag nemen. Omdat er geen melatonine (slaaphormoon) in ZenBooster zit, is ons product prima geschikt om overdag te nemen. Je kunt ZenBooster bijvoorbeeld ‘s avonds nemen na een inspannende dag, maar ook zeker wanneer je heel erg nerveus bent voor een examen of presentatie.
2Kan ik na het nemen van ZenBooster beter slapen?
In ZenBooster zelf zitten geen stoffen die er voor zorgen dat je direct beter kunt slapen. Maar een ontspannen lichaam en geest zijn essentieel om goed in slaap te komen en lekker door te slapen. En daar zal ZenBooster dus bewezen aan bijdragen. Valeriaan zorgt er tevens voor dat je 's ochtends uitgerust wakker wordt.
3Zit er in ZenBooster Melatonine?
Er zit geen melatonine in ZenBooster; en dat is niet zonder reden. Melatonine is het hormoon dat je slaapritme regelt. ZenBooster is juist bedoeld om in stress-situaties ontspanning te geven zonder je slaperig te maken. Ook overdag bijvoorbeeld wanneer je nerveus bent vanwege je rijexamen of belangrijke presentatie. Het gebruik van melatonine kent daarnaast ook een aantal bijwerkingen. Sommige gebruikers klagen over hoofdpijn of duizeligheid. Ook dit is één van onze de redenen geen melatonine in ZenBooster te gebruiken.

MoodBooster

1Helpt MoodBooster tegen stemmingswisselingen en/of PMS (premenstrueel syndroom)?
Ja. MoodBooster is speciaal ontwikkeld om te helpen bij een tijdelijke dip. Stemmingswisselingen passen ook in dit plaatje en worden onder andere vaak bij PMS ervaren. Veel klanten geven aan bij stemmingswisselingen en PMS veel baat te hebben bij MoodBooster en na een aantal dagen de positieve effecten te merken.
2Kan ik MoodBooster en antidepressiva samen gebruiken?
Nee. Bij het gebruik van antidepressiva in combinatie met onze MoodBooster kan er interactie optreden en dient MoodBooster niet gebruikt te worden.
3Wat als ik vergeten ben een MoodBooster capsule te nemen?
Gelukkig is dit niet erg. Als je er ’s middags achter komt dat je de ochtendcapsule vergeten bent, neem ‘m dan gewoon alsnog in. Als dit niet meer kan ga dan ’s avonds verder met de avondcapsule. Hetzelfde geldt voor de avondcapsule. Wanneer je er de volgende dag achter komt dat je deze vergeten bent in te nemen, start dan de volgende dag gewoon met een ochtendcapsule.

BrainBooster producten zijn voedingssupplementen en geen medicijnen. Dit betekent dat het niet erg is wanneer je vergeet een product te gebruiken. Alleen wordt het effect logischerwijs wat kleiner of vertraagd.