Ingrediënten

Panax Ginseng

Wordt ook wel true ginseng of Koreaanse ginseng genoemd en is wezenlijk anders dan het goedkopere Syberische ginseng. De medicinale eigenschappen van panax ginseng worden voor een belangrijk deel toegeschreven aan de van nature aanwezige ginsenosides in de wortel, stam en bladeren.

Leuk om te weten: Onze panax ginseng bestaat uit een hoog percentage (4%) ginsenosiden. Panax ginseng staat in de wereld van nootropics hoog aangeschreven als "cognitive enhancer & concentration booster".

Te vinden in ZoomBooster om cognitieve en mentale prestaties te verbeteren.

Valeriaan

Valeriaan (Valeriana officinalis) is een kruidachtige plant en stond in het oude Griekenland al bekend om de rustgevende werking. Uit de wortel wordt een extract verkregen dat onder meer gebruikt wordt in de kruidengeneeskunde. Ons extract bevat een hoge standaard van 0,8% valerianic acids, waaraan de werkzame eigenschappen worden toegschreven in valeriaan.

Te vinden in ZenBooster vanwege de rustgevende en ontspannende werking.

Trehalose

Een natuurlijk langzame suiker (disacharide), die je hersenen van brandstof voorziet. Vanwege de lagere glycemische index duurt het even voordat je brein deze brandstof kan gebruiken. Ideaal dus bij een langere periode van mentale activiteit, wanneer de glucose uit een snelle suiker is uitgewerkt en je normaal een suikerdip krijgt.

Extra leuk: niet zoet en niet slecht voor je tanden!
Te vinden in ZoomBooster als langzame brandstof voor je hersenen.

Guarana

Een nootachtig zaadje dat groeit aan een Braziliaanse klimplant. Bevat net als koffiebonen van nature caffeïne, maar wordt anders door je lichaam opgenomen. Wordt wereldwijd veelal gebruikt om alertheid te verhogen.

Te vinden in ZoomBooster vanwege de stimulerende voordelen van caffeïne. Zorgt niet (in combinatie met L-theanine) voor de gejaagdheid of prikkelbaarheid die caffeïne vaak als bijverschijnsel geeft. Zie ook L-theanine*

L-theanine

Een uniek aminozuur dat met name gevonden wordt in witte thee. Staat als nootropic bekend om haar stress-reducerende eigenschappen.

In hoge dosering te vinden in ZenBooster, vanwege de anti-stress eigenschappen. Ook in lagere dosering in ZoomBooster aanwezig. Haalt hier juist de scherpe randjes van de caffeïne uit guarana af.

Jodium

Jodium is een spoorelement: een mineraal waarvan het lichaam maar erg weinig nodig heeft. Het is belangrijk voor de productie van schildklierhormonen, die nodig zijn voor groei en de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Van nature zit er zeer weinig jodium in je eten en dit wordt dus toegevoegd. Een jodiumtekort ontstaat als iemand weinig of geen brood eet, ongejodeerd of biologisch brood eet en ook geen gejodeerd keukenzout gebruikt. Bij een tekort aan jodium gaat de schildklier trager werken en opzwellen. Te vinden in ZoomBooster vanwege de concentratievoordelen en positief effect op het geheugen .

Vitamine B5

Vitamine B5 of pantotheenzuur maakt deel uit van het vitamine B-complex en bevordert de energiestofwisseling.

Te vinden in ZoomBooster, want helpt je namelijk bij geestelijke inspanning . Ook te vinden in ZenBooster omdat B5 ondersteunt in spannende tijden en stress situaties.

Maltodextrine

Dit hoogwaaardige koolhydraat wordt snel in je bloed opgenomen en voorziet je hersenen dus snel van brandstof. Wordt hierom ook vaak door sporters gebruikt. Onze maltodextrine wordt gewonnen uit mais.

Te vinden in ZoomBooster als snelle brandstofleverancier voor je hersenen.

Passiflora

Passiflora (passiebloem: Passiflora incarnata ) is een prachtige bloem die van oorsprong op het gehele Amerikaanse continent voorkomt. Daar werd deze plant al door de Maya's, Indianen en Azteken als kalmeringsmiddel gebruikt. In de plant zitten belangrijk phyto nutrients, zoals de flavonoïden. In ZenBooster gebruiken we een zeer hoogwaardig extract met 8% flavonoïden

Te vinden in ZenBooster vanwege de ontspannende en rustgevende werking.

Magnesium

Magnesium is een zeer belangrijk mineraal voor je lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij de overdracht van zenuwprikkels en zorgt voor een goede werking van de spieren. Magnesium vind je hierom in uiteenlopende voedingssupplementen. Maar let op! Veelal wordt er magnesiumoxide gebruikt. Dat is weliswaar lekker goedkoop, maar is een anorchanische verbinding. Hierdoor kan je lichaam deze magnesium nauwelijks opnemen. Onze wetenschappers kiezen daarom altijd voor goed opneembare vormen van magnesium.

Te vinden in ZenBooster als de organische verbinding magnesiumcitraat: goed voor je zenuwstelsel bij innerlijke onrust.
Daarnaast te vinden in MoodBooster in de gepatenteerde vorm UltraMag®. Hierin wordt magnesiumoxide door het gebruik van sucrose-vetzuuresthers juist wél heel goed opgenomen, wat echt uniek is. Deze magnesium is goed voor de gemoedstoestand.

Vitamine B6

Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Vitamine B6 reguleert de werking van hormonen en is nodig om 5-HTP om te zetten in serotonine. Daarnaast zorgt het er voor dat magnesium goed in je lichaam wordt opgenomen. Wij gebruiken Pyridoxaal-5-fosfaat (P5P), wat de actieve vorm van vitamine B6 is en zo snel wordt opgenomen.

Te vinden in MoodBooster omdat het goed is voor de geestelijke balans en gemoedstoestand en nodig is bij de omzetting van 5-HTP naar serotonine.

NALT (N-Acetyl L-Tyrosine)

Bekende nootropic die de aanmaak van dopamine stimuleert. NALT is een hogere biologisch beschikbare vorm van het aminozuur Tyrosine die er voor zorgt dat deze sneller in je lichaam wordt opgenomen. Dopamine wordt tevens omgezet in norepinephrine (noradrenaline) en bepaalt samen met serotonine je stemming.

Te vinden in MoodBooster omdat het de aanmaak van dopamine stimuleert en zo een positieve bijdrage levert aan je gemoedstoestand.

5-HTP

Een eveneens zeer bekende nootropic die wordt gewonnen uit griffonia (Griffonia simplicifolia). De zaden van deze Afrikaanse struik bevatten van nature 5-HTP (5-Hydroxytryptophan): een voorloper van serotonine die sneller wordt omgezet dan tryptofaan. Hierbij spelen magnesium en vitamine B6 een belangrijke rol. Serotonine wordt alom beschouwd als het "gelukshormoon".

Te vinden in MoodBooster omdat het de aanmaak van serotonine stimuleert en zo je stemming positief beïnvloed.