FROM NATURE
TO BODY!

Fyto synergetische formulering

De perfecte combinatie ingrediënten die elkaar versterken

Een Fyto Synergie-formulering is een specifieke combinatie van actieve plantaardige stoffen, vitaminen en mineralen die op elkaar inwerken om elkaars werking te versterken, waardoor ze samen doeltreffender zijn dan wanneer ze afzonderlijk worden gebruikt.

Citroenmelisse

De Latijnse naam van de citroenmelisse is Melissa officinalis. Melissa betekent honingbij. De plant is namelijk een bron van nectar en bij bijen zeer geliefd. Vanwege de citroenachtige geur en smaak van de plant is er ‘citroen’ aan de naam melisse toegevoegd. Citroenmelisse is een kruid dat sinds mensenheugenis wordt gebruikt en één van de allerbeste kruiden die verdriet, rouw, nervositeit en spanningen helpt verzachten. Citroenmelisse geeft troost en ontspant.

Guaraná

Guaraná (Paullinia cupana) is het nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken in Brazilië, net ten zuiden van de evenaar. Guaraná wordt er sinds eeuwen door de inheemse bevolking gebruikt als natuurlijk ‘energiesupplement. De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne, veel hoger dan in koffie, thee of frisdranken gevonden wordt.

Jodium

Jodium is een spoorelement dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen. Deze hormonen zijn nodig voor een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Van nature komt jodium voor in zeevis, eieren, zuivelproducten en zeewier. Toegevoegd jodium zit in sommige vleeswaren, gejodeerd keukenzout en bakkerszout.

Isomaltulose

Isomaltulose is een suikervorm die als voordeel heeft dat het een lage glycemische index* van 32 heeft en geen pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. In de natuur komt isomaltulose voor in honing en suikerriet en het heeft een natuurlijke zoetige smaak. Isomaltulose is een samenstelling van glucose en fructose. Daarnaast wordt  isomaltulose traag opgenomen in het bloed en het wordt ook wel een traag koolhydraat genoemd. Hierdoor voorziet Isomaltulose het lichaam gedurende een lange periode van energie.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat voorkomt in bijvoorbeeld graanproducten, groenten, noten en melkproducten. Het is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.

Wist je dat?

Er jaarlijks zo’n 1,3 miljoen mensen te maken hebben met burn-out gerelateerde klachten.

Maltodextrine

Maltodextrine is een natuurlijke polysaccharide, die snel wordt afgebroken tot glucose. Het activeert het deel van de hersenen dat betrokken is bij het nemen van actie en beslissingen. Het wordt snel gemetaboliseerd en is dus onmiddellijk beschikbare energie voor hersenactiviteit.

N-Acetyl L-Tyrosine

N-acetyl L-tyrosine is een natuurlijk aminozuur dat deel uitmaakt van vrijwel elk eiwit. Tyrosine is een voorloper voor de productie van een aantal belangrijke hormonen en neurotransmitters, met name die uit de categorie dopamine, noradrenaline en epinephrine (adrenaline). Een tekort aan tyrosine (en zijn voorloper fenylalanine) veroorzaakt een tekort aan dopamine en noradrenaline, wat in verband wordt gebracht met depressie en apathie. N-acetyl L-tyrosine vormt dopamine.

Panax Ginseng

In Oost-Azië (Korea, China, Japan) wordt de wortel van Panax ginseng (Chinese/Koreaanse ginseng) al duizenden jaren gebruikt bij uiteenlopende gezondheidsklachten. Panax betekent ‘geneest alles’, ginseng is afgeleid van het Chinese woord ‘renshen’ (ren is mens, shen plantenwortel) en verwijst naar de vorm van de wortel die doet denken aan de benen van een mens. Alleen planten van het geslacht Panax (behorende tot de klimopfamilie of Araliaceae) behoren tot de ‘echte’ ginseng.

Passiebloem

De passiebloem groeit oorspronkelijk alleen in Noord-Amerika en Azië. De werkzame bestanddelen in een passiebloem zijn harmine en harmaline. Harmine en harmaline worden geroemd om hun rustgevende effect. Zo zouden deze werkzame stoffen ondersteuning bieden bij de slaap.

Tryptofaan

Tryptofaan is een uitgangsstof voor de aanmaak van veel belangrijke indoolderivaten zoals de neurotransmitter serotonine, het hormoon melatonine en het vitamine nicotinezuur. Deze stoffen hebben invloed op stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Omdat tryptofaan in relatief lage concentraties in het lichaam voorkomt, is het in mindere mate beschikbaar en men vermoedt dat het een snelheidsbepalende rol speelt tijdens de eiwitsynthese.

Valeriaan

Valeriaan is een rustgevend kruidengeneesmiddel, gebaseerd op de traditionele geneeskunde. Het valeriaan extract wordt gewonnen uit de wortels van de valeriaan plant, een plant uit de kamperfoeliefamilie. De valeriaan bloem is lichtroze tot wit van kleur. Valeriaan kan een kalmerende werking hebben wanneer er sprake is van spanning, nervositeit, angst en/of slapeloosheid.

Vitamine B5

Pantotheenzuur of vitamine B5 is nodig voor de energievoorziening van het lichaam, de opbouw en afbraak van eiwitten en vetten. Pantotheenzuur zit in vlees, eieren, volkorenproducten, peulvruchten, melk en melkproducten, groenten en fruit.

Vitamine B6

Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Vitamine B6 zit in vlees, eieren, vis, brood en graanproducten, aardappelen, peulvruchten, groente, melk, melkproducten en kaas.